Over ‘Tekst begrepen’

Teksten voor de lezer in plaats van teksten van de schrijver. Dat is het doel van ‘Tekst begrepen’: een begrijpelijk verhaal voor de lezer, zodat de boodschap van de afzender duidelijk is. Of het nu gaat om algemene voorwaarden, brieven van de overheid, juridische teksten of medische brochures.

Over Michael

Mijn verhaal begint in 2012. Ik had mijn master Communicatie- en Informatiewetenschappen in mijn zak, was blogger en ging werken als docent ’taal en communicatieve vaardigheden’ bij de Juridische Hogeschool. In de jaren daarna deed ik coach- en schrijfervaring op bij de hogescholen Avans en Fontys en Tilburg University.

In 2018 besloot ik het docentschap achter mij te laten en startte ik als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur bij Voor Straks. Sindsdien heb ik begrijpelijke teksten geschreven voor onder andere Regio Hart van Brabant, hogescholen, makelaars, gemeenten, adviseurs.

Maar ik miste het ‘mensen dingen leren’. Ik vind teksten schrijven geweldig, maar waarom zou ik anderen niet ook leren om begrijpelijk(er) te schrijven? Zo kan ik mijn jarenlange onderwijservaring perfect combineren met mijn passie voor schrijven.

Dat was het begint van ‘Tekst begrepen’. De rest is geschiedenis!

Michael Doove