Docent taal & schrijven

Docent taal & schrijven: jouw studenten in de pen

Op zoek naar een taal- of schrijfdocent? Dankzij mijn jarenlange ervaring als docent taal en communicatieve vaardigheden op het hbo en de universiteit leer ik jouw studenten snel en vakkundig de fijne kneepjes van het schrijfvak.

Ik hielp al studenten van…

Taalonderwijs: een vak (apart)

Op steeds meer opleiding krijgen studenten vakken gericht op taal, communicatie en schriftelijke vaardigheden. Fijn, want de inhoud van een studieboek leren is een vak, maar die inhoud op papier krijgen in een brief, betoog of rapport een vak apart.

Zoek je een docent taal en communicatieve vaardigheden? Stop de tijd! Ik leer jouw studenten met plezier de fijne kneepjes van het schrijfvak! Van betogen tot adviesbrieven, van presenteren tot rapporteren en van structureren tot snellezen.

Ik geef inmiddels ruim 10 jaar (sinds 2012) taalonderwijs aan studenten op het hbo en wo, vooral bij juridische en economische opleidingen. Daarbij heb ik Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) behaald, maar ook mijn Seniorkwalificatie Onderwijs (SKO) gericht op mediawijsheid. Ja, en natuurlijk meer dan 10 jaar praktijkervaring.

Over Michael

Hoi, ik ben Michael Doove. Als schrijfcoach, tekstschrijver en taaldocent weet als geen ander waarom begrijpelijke taal belangrijk is.

Ik werk al ruim tien jaar als docent communicatie op het hbo en de universiteit. Daar leer ik studenten onder andere juridische teksten eenvoudig formuleren.

Verder ben ik tekstschrijver en trainer voor overheden, onderwijsinstellingen en het mkb. Mijn klanten zijn onder andere Regio Hart van Brabant, de gemeenten Bladel en Nunspeet, Tilburg University, Fontys Hogescholen en Hogeschool Avans.

Ik vind teksten schrijven geweldig, maar leer anderen ook graag begrijpelijk schrijven. Als schrijfcoach combineer ik mijn onderwijservaring met mijn passie voor schrijven. Ik vind het een eer als ik ook jou daarbij kan helpen!

Wil je meer over mij weten? Check dan zeker ook mijn LinkedIn-pagina.

Michael Doove

Dit vinden anderen over mij

Ik heb Michael leren kennen als een enthousiaste en deskundige docent. Hij is zeer toegankelijk voor studenten, creëert een prettige sfeer in zijn lessen en is creatief in de toepassing van digitale media.

Minou Hoeberichts (directeur Fontys Economische Hogeschool Tilburg)

Michael als trainer is super! De training was interessant, zeker de opdrachten. Door zelf aan de slag te gaan kun de kennis gelijk in de praktijk brengen.

Renate de Vries

De training was verrassend leuk. Ik merk dat ik schrijven leuker ga vinden door dit soort workshops. Michael was enthousiast, meenemend, actief en toegankelijk.

Mart Leijnse

Michael is prettig informeel en begrijpt de doelgroep waarvoor we schrijven goed. Dat maakt de training extra interessant en leerzaam. Dankzij het stappenplan konden we bovendien gestructureerd aan de slag.

Anonieme deelnemer (naam bij mij bekend)

Op zoek naar een docent taal & schrijven?

Wil je jouw studenten helder en begrijpelijk leren schrijven, zodat hun teksten voldoen aan de eisen van de opleiding? En kun je daarbij wel een ervaren én enthousiaste docent gebruiken? Hartstikke goed! Ik maak graag kennis met je.

Neem gerust contact met mij op, zodat we kunnen kijken op welke manier ik je kan helpen. Ik neem graag mijn berg ervaring mee, zodat jouw studenten als echte taalvirtuozen met hun diploma naar buiten lopen.