Individuele coaching: leer zelf begrijpelijk schrijven

Wil je zelf begrijpelijk(er) schrijven? Tijdens het 1-op-1-coachingstraject leer je in drie maanden heldere teksten schrijven voor jouw lezer. Met individuele begeleiding, feedback op jouw teksten en alle ruimte voor vragen (en koffie).

Begrijpelijk schrijven, een helder verhaal

Schrijf jij teksten over lastige onderwerpen, bijvoorbeeld als jurist, in de zorg of bij een overheid? Dan is een helder en begrijpelijk verhaal belangrijk extra belangrijk, zodat jouw boodschap goed over komt op jouw lezer.

Maar komt jouw tekst wel aan bij jouw lezer? Hoe maak je een ingewikkeld verhaal begrijpelijk zonder jargon? Hoe formuleer je kort, krachtig en duidelijk, maar wel beleefd? Hoe breng je een goede structuur aan in je tekst en voorkom je lastige zinsconstructies?

Tijdens de intensieve 1-op-1-schrijfcoaching leer je in 3 maanden begrijpelijk schrijven met impact, zodat jouw verhaal de aandacht krijgt die het verdient. Je leert de kenmerken van begrijpelijke teksten, technieken om helder te formuleren en handige tips en trucs om jullie doelgroep te helpen met een duidelijk verhaal. En natuurlijk deel ik al mijn voorbeelden, kennis, ervaringen en schrijfgeheimen met jou.

1-op-1 schrijfcoaching in het kort

 • Een intensief, individueel programma waarbij je in 3 maanden begrijpelijk leert schrijven met impact.
 • 7 individuele afspraken (fysiek of online), waarbij we samen werken aan jouw schrijfvaardigheden.
 • Toegang tot de online cursus ‘Begrijpelijk schrijven’ ter waarde van € 395, met uitleg in tekst en video’s, voorbeelden en oefeningen.
 • Elke week uitgebreide feedback op een tekst die je inlevert.
 • Ik deel al mijn kennis, vaardigheden en ervaringen met je.
 • De inhoud is praktisch en direct toepasbaar, dus je ziet tijdens het programma je teksten beter worden.
 • Aan het eind van het coachingstraject schrijf je zelf heldere teksten, die begrijpelijk zijn voor jouw doelgroep.

Praktische informatie

De informatie hieronder geldt voor het standaard coachingsprogramma. Heb je speciale wensen of verzoeken? Ik help je graag, dus neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor wie?
Schrijfcoaching is voor jou als je niet-commerciële teksten schrijft voor een breed publiek. Denk aan juridische teksten voor leken, communicatie tussen overheden en burgers of informatieve artikelen over lastige thema’s als de energietransitie of zorg.

Tijdsbesteding?
Houd rekening met 6 uur per week. Het is een intensief programma, waarbij je écht aan de slag moet. Schrijven is namelijk een vaardigheid, en dat betekent oefenen. In die 6 uur schrijf je zelfstandig teksten, hebben wij 1-op-1 feedback- en oefenbijeenkomsten en bekijk je filmpjes en lees je teksten over begrijpelijk schrijven.

Hoe lang duurt het?
Het programma duurt 3 maanden.

Inclusief wat?

 • 7 individuele afspraken (fysiek of online), waarbij we samen werken aan jouw schrijfvaardigheden.
 • Wekelijks uitgebreide feedback op een tekst die je inlevert.
 • Toegang tot de online cursus met teksten, filmpjes, voorbeelden en oefeningen over begrijpelijk schrijven.
 • Al mijn kennis, ervaring, tips, trucs en ervaringen. Ik deel alles wat ik weet met je.

Kosten?
De 1-op-1 schrijfcoaching kost €2.400, exclusief btw maar inclusief de rest. Vind je dit een te grote investering? Dan is het online programma vast meer iets voor je.

Speciale wensen?
Heb je speciale wensen tijdens het coachingstraject? Geen probleem. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Over Michael

Hoi, ik ben Michael Doove. Als schrijfcoach, tekstschrijver en taaldocent weet als geen ander waarom begrijpelijke taal belangrijk is.

Ik werk al ruim tien jaar als docent communicatie op het hbo en de universiteit. Daar leer ik studenten onder andere juridische teksten eenvoudig formuleren.

Verder ben ik tekstschrijver en trainer voor overheden, onderwijsinstellingen en het mkb. Mijn klanten zijn onder andere Regio Hart van Brabant, de gemeenten Bladel en Nunspeet, Tilburg University, Fontys Hogescholen en Hogeschool Avans.

Ik vind teksten schrijven geweldig, maar leer anderen ook graag begrijpelijk schrijven. Als schrijfcoach combineer ik mijn onderwijservaring met mijn passie voor schrijven. Ik vind het een eer als ik ook jou daarbij kan helpen!

Wil je meer over mij weten? Check dan zeker ook mijn LinkedIn-pagina.

Michael Doove

Dit vinden anderen over mij

Ik heb Michael leren kennen als een enthousiaste en deskundige docent. Hij is zeer toegankelijk voor studenten, creëert een prettige sfeer in zijn lessen en is creatief in de toepassing van digitale media.

Minou Hoeberichts (directeur Fontys Economische Hogeschool Tilburg)

Michael als trainer is super! De training was interessant, zeker de opdrachten. Door zelf aan de slag te gaan kun de kennis gelijk in de praktijk brengen.

Renate de Vries

De training was verrassend leuk. Ik merk dat ik schrijven leuker ga vinden door dit soort workshops. Michael was enthousiast, meenemend, actief en toegankelijk.

Mart Leijnse

Michael is prettig informeel en begrijpt de doelgroep waarvoor we schrijven goed. Dat maakt de training extra interessant en leerzaam. Dankzij het stappenplan konden we bovendien gestructureerd aan de slag.

Anonieme deelnemer (naam bij mij bekend)

Individuele schrijfcoaching iets voor jou?

Wil je zelf helder en begrijpelijk leren schrijven, zodat jouw teksten de aandacht krijgen die ze verdienen? En vind je het prettig om daarbij intensief begeleid te worden? Hartstikke goed! Ik maak graag kennis met je.

Samen kijken we of het 1-op-1-programma iets voor jou is en of we een klik hebben – niet onbelangrijk. Zo weten we zeker dat je het beste resultaat kunt bereiken. En twijfel je nog? Ik vertel je graag meer over het programma en mijzelf.